Warning: Undefined variable $tweetandlike_title in /home/public/wp-content/plugins/tweet-like/tweetandlike.php on line 42

Warning: Undefined variable $tweetandlike_permalink in /home/public/wp-content/plugins/tweet-like/tweetandlike.php on line 43
Çocuğunuz Hiperaktif İse

Çocuğunuz Hiperaktif İse

Genellikle dikkat eksikliği ile beraber görülen hiperaktivite ailelerce 3-4 yaşlarında fark edilse de en sık olarak grup ortamına uyum sağlamaya çalıştıkları ve dikkat gerektiren işleri sık olarak yapmak zorunda oldukları okul çağında bu durum belirgin olarak göze çarpar. Çocuk psikiyatristlerince teşhis ve ilaç tedavisi ile eksik hormonlar takviye edilerek belirtiler büyük ölçüde kontrol altına alınabilmektedir. İlaç tedavisinin yanı sıra pedagojik destek yaklaşımları ile de dikkat süresi artabilmektedir.

Önceliklerini bilemeyen, planlama ve kendini organize olmada sorun yaşayan hiperaktif çocuğa destekte;

İlk adım, kısa ve uzun vadeli hedefler belirlemenin kişiye kazandıracaklarını düşünmelerini sağlayarak zaman kavramının oluşmasına yardımcı olmaktır

İkinci adım, zamanı iyi kullanmadığı için o zamana kadar ödediği bedelleri hatırlatmaktır. Bu çocuklar geçmişteki hatalarının sıkıntılarını unutma eğiliminde olduklarından aynı hatayı tekrar ederler.

Üçüncü adım, günlük veya haftalık çalışma zaman planlamasının çocuk tarafından nasıl rahat uygulanabileceği üzerine çalışmaktır.

Dördüncü adım ise düşünmeden konuşma, çok soru sorma, söz kesme gibi karşı tarafça ukalalık olarak algılanan iletişim alışkanlıklarını olabildiğince değiştirmektir. İletişim becerilerinde gelişme kaydetmek için; Kendini doğru şekilde karşı tarafa ifade edebilmeyi, karşı tarafı dinlemeyi, beden dilini ve ses tonunu doğru şekilde kullanmayı günlük hayat içinde uygulama yaparak öğretmelidir.

Bunlar çocukta alışkanlık haline gelene dek destek veren kişi günlük hatırlatmalarda bulunarak çocuğun asistanı gibi çalışmalıdır.

Hiperaktif öğrenci aileleri ve öğretmenlere yardımcı olabilecek önerilerden bazıları:
1-Bilgiyi olabildiğince görselleştirme
2-Kısa anlatım
3-Yönergelerin açık ve net olması
4-Yönergeleri teker teker verip tekrar ettirme
5-Göz kontağı kurma
6-Tahtada yazılı olanlardan önemli olanlarını işaretleme
7-Dersi takip etmesi için sık sık uyarma
8-Yakınınızda oturtma
9-Hareket edebilmesi için fırsatlar yaratma
10-Sizi ve diğer öğrencileri rahatsız etmeden kıpırdamasına fırsat verme
11-Olumlu ya da olumsuz anında geribildirim en etkili disiplin yöntemidir.
12-Ödev kontrolü
13-Ödevlerini parçalara bölerek doğru sırada yapmalarına yardım etme
14-Ek test süresi verme
15-Sorunun yükleminin altını çizme
16-Sınav kağıdını inceleyip hatasını görmesine izin verme.
Sevgiyle kalın.

Öğrenci Koçluğu. kategorisine gönderildi. Yer imlerine ekleyin.. Yorumları RSS beslememiz ile takip edin. Bir yorum yazın veya bir geri izleme bırakın: Geri izleme linki.

Facebook'dayız!

Ekin Koçluk'u Facebook üzerinden de takip edebilirsiniz! Bizden haberdar olmak ve yeni yazılar yayınlandığında görebilmek için Ekin Koçluk'u Facebook'da beğenin:

Bize telefon edebilirsiniz.
Bilgi ve randevu almak için 0(506) 583 44 64 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.